Rijnrace 2019

11:00

25 mei 2019

Het zeilevenement van het jaar, voor veel zeilers uit de regio: de Rijnrace. Dit jaar de 57e wedstrijd — de eerste Arnhem-Wageningen Race werd in 1958 gezeild! Een geweldige traditie.

De lange baan op de Rijn, met de bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een wedstrijd voor de echte rivierzeilers. Het is altijd een gevarieerd veld, met open zwaardboten, kielboten en kajuitzeiljachten, lelievletten, soms platbodems; in totaal vaak een 50 boten. Er wordt in een paar groepen gestart, en gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen.  Er zijn prijzen per klasse, en de begeerde ‘Van Ingen’ wisselprijs voor de snelste van allemaal.

De start is in het grindgat bij Heteren. Stroomaf naar Opheusden, terug naar de Bovenste Polder (bij Wageningen), dan naar de finish in de haven van Wageningen, een 17 km totaal. Open boten kunnen zonodig ’s ochtends (om 11 u en 11.30) een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren. Bij Vada is een trailerhelling.       ’s Avonds is er barbecue, prijsuitreiking en feest in het clubhuis van Vada.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en Giesbeek, met als hoofdsponsor Watersportcentrum Arnhem.

Op www.rijnrace.nl komt alle informatie, en ook staan er uitslagen en foto’s van vorige jaren, voor de inspiratie. Inschrijven kan binnenkort via die site. Meedoen dus.