Ligplaatsen

Onze haven beschikt over 120 gelijkwaardige ligplaatsen. In 2017 is de indeling van de haven aangepast waarbij hoofdsteigers zijn verlegd en zijn voorzien van (stabiele) vingersteigers. De ruime ligplaatsen voldoen nu aan de huidige eisen van comfort en de bieden optimale toegang tot alle boten.

De hoofdsteigers zijn 1,m breed en mede daardoor erg stabiel. Dat geldt ook voor de zijsteigers, die hebben een breedte van 0,7 m en zijn (ook aan het uiteinde) erg stabiel.

Alle ligplaatsen hebben minimaal 3 bolders om de boot aan af te meren en de koppen van de zijsteigers zijn beschermd met rubber stootranden om beschadigingen bij invaren te voorkomen.

Alle hoofdsteigers zijn in het donker goed verlicht.

Veel gestelde vragen over ligplaatsen


 • Wat is de maximaal toegestane bootlengte?

  De maximale bootlengte voor onze haven is beperkt tot 15 m.

  Er zijn verschillende boxen voor boten vanaf ca. 6 tot ca. 12 m. Op de (beperkt beschikbare) langszij plaatsen, vinden boten met een lengte tussen de 12 en 15 m een goede ligplaats.

 • Is mijn ligplaats voorzien van een Electra aansluiting?
  Elke ligplaats beschikt over een eigen elektra aansluiting van 10 Amp. De kosten voor het gebruik van elektra van de vaste ligplaatshouders worden elk jaar, op basis van werkelijk gebruik afgerekend.
 • Is mijn ligplaats voorzien van drinkwatertoevoer?
  Op verschillende plaatsen op de steigers kan drinkwater worden ingenomen, alle ligplaatsen zijn bereikbaar vanaf deze watertappunten.
 • Wanneer kan ik een ligplaats aanvragen?
  Ligplaatsen kunnen gedurende het het jaar worden ingenomen; er wordt geen onderscheid gemaakt in een zomer- of winterperiode.
 • Kan ik een vaste ligplaats krijgen?
  De ligplaatsen worden toegewezen door de ligplaatscommissie die o.a. als taak heeft de haven zo efficiënt mogelijk in te delen. Dit betekent formeel dat er geen recht bestaat op een “vaste” ligplaats. Elk jaar beoordeeld de ligplaatscommissie of er wijzigingen nodig en of er boten moeten worden verplaatst naar een andere ligplaats. Indien dit van toepassing is, krijgt de betreffende ligplaatshouder hiervan tijdig bericht.