Ligging en route

De haven van WV Maurik bevindt zich rechts onderin het recreatiegebied Eiland van Maurik aan de Rijnbandijk 8 c in Maurik; zie rode pijl op het kaartje.

Hoe kunt u onze haven bereiken?

Via de openbare weg:

Vanaf provinciale weg N320 borden “Eiland van Maurik” volgen tot op de Rijndijk (kruising Rijnstraat – Rijnbandijk) – op de dijk linksaf en na ca. 250 m rechtsaf vindt u de afrit richting haven. De afrit is te herkennen aan het grote witte bord met opschrift “WV Maurik”. U volgt de afrit tot op de parkeerplaats met rechts het clubschip met de blauwe kozijnen.

Via het water:

Komende vanaf de Nederrijn vaart u het recreatiegebied Eiland van Maurik in. Houdt steeds stuurboordswal en achtereenvolgens worden de de gebouwen van de waterskivereniging en een camping met haven gepasseerd. Nog steeds stuurboordswal aanhouden waarna een vernauwing van het vaarwater volgt welke ook gepasseerd moet worden. Stuurboordswal aanhouden waarna er een  landtong in zicht komt met daarachter een haven en een  clubschip met blauwe kozijnen. Dit is de haven van WV Maurik. De invaart van de haven is te herkennen aan een groen en rode ton en daar achter Aan het einde van de landtong ziet u een wit bord met daarop blauwe letters met de mededeling “Passanten Welkom”. U kunt hier afmeren en een plekje zoeken om te overnachten. Voor de verdere werkwijze, zie de link “Passanten”

Watersport gebied Eiland van Maurik

Het watersportgebied Eiland van Maurik biedt een waar waterparadijs voor jong en oud. Er is van alles te doen; van zwemmen en zonnen tot zeilen,  waterskiën en vissen. Het bevindt zich in een prachtig natuurlijk gebied vlakbij Maurik in de gemeente Buren, ook wel ‘de oogappel van de Betuwe’ genoemd.

Het Eiland van Maurik ontstond na de kanalisatie van de Neder-Rijn. Het is een zogenaamde ‘dode’ rivierarm. Door zandwinning voor de nabijgelegen steenfabrieken groeide het uit tot een populair, groen waterrecreatiegebied. Het heeft een fijn strand, ligweides en goed zwemwater. Watersporters kunnen er hun hart ophalen en voor langer verblijf is er een vakantiepark en camping. Zowel de jachthavens als het dagstrand beschikken over de Blauwe Vlag. Kijk voor een totaaloverzicht op de recreatiefolder.

Het Eiland van Maurik dagrecreatie is gratis toegankelijk van 6.00 – 22.00 uur. Komt u met de auto, dan betaalt u parkeergeld. In onze webshop kunt u een voordelig parkeerabonnement kopen.

  • Naar:
  • Bezoekadres (haven):
    Rijnbandijk 22a  4021 GH  Maurik

    Postadres:
    Watersport Vereniging Maurik Postbus 18 4020 BA Maurik
  • Van:

De routebeschrijving is interactief. Klik op de vetgedrukte tekst voor meer informatie.