Walplaatsen en botenhelling

Behalve over 120 ligplaatsen, beschikken we ook over een 20 walplaatsen en een botenhellling. De walplaatsen bevinden zich net na “het weiland” aan de rechterzijde net na de ingang van ons haventerrein.

De walplaatsen zijn vrij toegankelijk en bevinden zich niet achter een afsluitbaar hek o.i.d. De walplaatsen zijn bij uitstek geschikt voor (lichte), trailerbare boten die via de helling te water kunnen worden gelaten.

De helling is afgesloten met een codeslot zodat alleen leden gebruik kunnen maken van de helling. Het gebruik is op eigen risico en de helling is NIET geschikt voor grote of zware boten.

Net naast de helling is een tuigsteiger die kan worden gebruikt voor het optuigen van zeilboten. I.v.m. mogelijke schade aan andere boten, is zeilen in de haven niet toegestaan. Dus optuigen op de wal of aan de tuigsteiger en dan op de motor of pendelend naar het open water

De walplaatsen mogen worden bezet van april t/m november en moeten gedurende winterperiode worden ontruimd wegens de kans op hoog water. Trailers van boten met vaste ligplaatsen, mogen gedurende dezelfde periode rechts naast de helling worden gestald.

Leden met een walplaats hebben dezelfde rechten (en plichten) als leden die een vaste ligplaats hebben in de haven.