Welkom en werkwijze

Welkom

Passanten met boten tot maximaal 15 m zijn het hele jaar door van harte welkom binnen onze vereniging. Dit kan zijn voor een enkele overnachting, maar ook voor een langere periode.  Het is wel de bedoeling dat de passanten overnachten op hun boot. In onze haven vinden passanten een rustige ligplaats met alle nodige voorzieningen zoals, elektra, water en goede sanitaire voorzieningen. Gratis WiFi is beschikbaar, maar vanwege de beperkte bandbreedte kan het in drukke perioden, traag zijn. Passanten ervaren onze haven als rustig en gezellig. Er zijn altijd leden aanwezig voor een praatje, om informatie of hulp te geven als hier behoefte aan is.

Kortom, het is een gastvrije haven waar rust en gezelligheid voorop staat.

Alle ligplaatsen zijn voorzien van zijsteigers zodat u uw boot gemakkelijk kunt aanleggen en u altijd comfortabel kunt in- en uitstappen.

De haven van WV Maurik bevindt zich rechts onderin het recreatiegebied Eiland van Maurik aan de Rijnbandijk 8 c in Maurik; zie rode pijl op het kaartje.

Route via het water:

Komende vanaf de Nederrijn vaart u het recreatiegebied Eiland van Maurik in. Houdt steeds stuurboordswal en achtereenvolgens worden de de gebouwen van de waterskivereniging en een camping met haven gepasseerd. Nog steeds stuurboordswal aanhouden waarna een vernauwing van het vaarwater volgt welke ook gepasseerd moet worden. Stuurboordswal aanhouden waarna er een  landtong in zicht komt met daarachter een haven en een  clubschip met blauwe kozijnen. Dit is de haven van WV Maurik. De invaart van de haven is te herkennen aan een groen en rode ton en daar achter Aan het einde van de landtong ziet u een wit bord met daarop blauwe letters met de mededeling “Passanten Welkom”. U kunt hier afmeren en een plekje zoeken om te overnachten.

Winkels

De haven ligt relatief ver van de dichtstbijzijnde winkels. Afstand is ca. 2 km van zowel de supermarkt in Maurik (Jumbo) of de supermarkt in Eck en Wiel (Boons)

Werkwijze

Rechts van het bord met de tekst “Passanten Welkom” kunt u uw boot tijdelijk aanleggen en een ligplaats zoeken voor de nacht. Elke ligplaats heeft een de waterzijde een nummer en een rood/groen schuifbordje bordje. Alle ligplaatsen waarvan het bordje “groen” is, kunnen, zonder verdere toestemming of overleg, worden ingenomen. Alle ligplaatsen waarvan het bordje op “rood” staat, zijn ligplaatsen die niet vrij zijn.

In de buurt van elke ligplaats is een stroomkast beschikbaar. De aansluitingen voor de leden, zijn genummerd en NIET beschikbaar voor passanten. De stroomvoorziening voor passanten, zijn de onderste, vrije aansluitingen (10 Amp) op elke stroomkast; twee aansluitingen per kast. Passanten kunnen deze stroompunten gebruiken en hoeven dat niet vooraf te melden.

Tussen 19:00 uur en 21:00 uur komt de havenmeester van dienst zijn/haar ronde maken om af te rekenen. Uiteraard is er dan ook tijd voor een praatje en kunt u uw vragen stellen of informatie krijgen.

Voor tarieven zie de pagina tarieven.

Inname van (drink)water, gebruik van toilet en douches is inbegrepen in het passantengeld. Indien er nog dringende vragen zijn, neem dan contact met ons op.

Namens alle leden wensen we u een prettig verblijf toe in onze haven!