. Wij hebben vandaag de gemeenschappelijk douche en toiletruimte in de clubark gesloten

De gemeente Buren laat weten dat zij 3 en 4 april 2020 een brief laat bezorgen bij exploitanten van campings, vakantieparken en andere recreatielocaties. Hierin staat een toelichting op de aanvullende maatregel van het kabinet. Deze maatregel houdt in dat de gemeenschappelijke was-, toilet-, en douchevoorzieningen op camping, jachthaven en/of vakantiepark gesloten moeten zijn vanaf 2 april 2020.

Geachte heer, mevrouw, 

U heeft misschien al gehoord of gelezen dat het kabinet een aanvullende maatregel heeft genomen voor campings en vakantieparken en andere recreatielocaties. In deze brief willen wij u informeren over deze maatregel. De maatregel houdt in dat de gemeenschappelijke was- toilet- en douchevoorzieningen op uw camping, jachthaven en/of vakantiepark gesloten moeten zijn vanaf 2 april 2020. Accommodaties, die zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen zijn wel toegestaan. 

Wat betekent dit voor u?
Dat betekent dat u geen gasten kunt ontvangen of laten overnachten als deze campingplaatsen of accommodaties geen eigen sanitaire voorzieningen hebben. Deze maatregel geldt voor alle campings en recreatieparken in Nederland in ieder geval tot 28 april 2020. 

Daarnaast blijft het landelijke advies gelden, ook op uw recreatieterrein:
– blijf zoveel mogelijk thuis. Thuis is in dit geval het kampeermiddel/accommodatie – maximaal met 3 mensen bijeen (uitgezonderd gezinnen) én
– houd 1,5 m. afstand 

Waarom doen we dit?
We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: Het virus maximaal controleren, waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet. Het verplicht sluiten van toiletgebouwen en/of sanitaire 

voorzieningen helpt hierbij. Wij begrijpen dat dit grote impact heeft, juist nu het kampeer- en recreatieseizoen voor de deur staat. 

Meer informatie
In de noodverordening van Gelderland-Zuid staat deze maatregel beschreven. Deze noodverordening geldt voor de hele regio Gelderland-Zuid. U vindt deze terug op www.vrgz.nl. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met uw gemeente. 

 

Met vriendelijke groet,
de voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid 

Drs. H.M.F. Bruls